Scones!
I onsdags var jag ledig och tog då tillfället i akt och bjöd en kompis på frukost. Dagen till ära bestämde jag mig för att baka scones, himla gott men är samtidigt väldigt smidigt och går fort att göra! :)
I vanliga fall när jag gör scones brukar jag göra det till ett stort bröd, men den här gången gjorde jag det som små bullar istället. En fördel med det är att det inte behöver vara inne i ugnen lika länge.
Receptet jag använde mig av ser ni här!
Ca 14 st beroende på hur små du gör
9 dl. vetemjöl
4 tsk. bakpulver
1 tsk. salt
100g margarin
4 dl mjölk
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 250 grader
2. Smörj eller lägg bakplåtspapper på en plåt
3. Blanda mjöl,bakpulver och salt i en bunke
4. Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna
5.Tillsätt mjölken och arbeta till en deg
6. Rulla till lagom stora bollar och platta till,in i ugnen ca 10 minuter
0 kommentarer:
Skicka en kommentar