Använder Blogger.

fredag 17 februari 2012

Scones!

I onsdags var jag ledig och tog då tillfället i akt och bjöd en kompis på frukost. Dagen till ära bestämde jag mig för att baka scones, himla gott men är samtidigt väldigt smidigt och går fort att göra! :)
I vanliga fall när jag gör scones brukar jag göra det till ett stort bröd, men den här gången gjorde jag det som små bullar istället. En fördel med det är att det inte behöver vara inne i ugnen lika länge.

Receptet jag använde mig av ser ni här!


Ca 14 st beroende på hur små du gör

9 dl. vetemjöl
4 tsk. bakpulver
1 tsk. salt
100g margarin
4 dl mjölk

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 250 grader
2. Smörj eller lägg bakplåtspapper på en plåt
3. Blanda mjöl,bakpulver och salt i en bunke
4. Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna
5.Tillsätt mjölken och arbeta till en deg
6. Rulla till lagom stora bollar och platta till,in i ugnen ca  10 minuter


Scones är alltid godast att äta när dom är nygräddade, men ofta blir det lite över så istället för att slänga dessa skulle jag vilja tipsa om att rosta dom i en vanlig brödrost precis innan du äter dom som blev över, supergott!:) 

 /Elin :)

0 kommentarer:

  © Blogger template 'External' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP